Сет – Още нещо за здравето

 

Вашата медицинска технология може да ви помогне да„ победите “ болест след болест – някои всъщност са причинени от същата тази технология и ще се чувствате много ефективни, докато правите трансплантации на сърце, докато се борите с вирус след вирус.

Но всичко това няма да направи нищо, освен да позволи на хората да умрат, може би от ДРУГИ болести, все още„непобедими “. Хората ще умрат, когато са готови за това, следвайки вътрешният си диктат и динамика. Човек, който е готов да умре, ЩЕ МОЖЕ, въпреки всички лекарства.

Човек, който иска да живее, ще се възползва от най-малката надежда и ще отговори. Динамиката на здравето няма нищо общо с инокулациите. Те пребивават в съзнанието на всяко същество. Във вашите условия те се регулират от емоции, желания и мисли.

Неизвестната реалност, кн. 1, сесия 7

 

IMG_20200327_005204

 

Има безброй етапи на здравето – от високо, чисто, енергично изобилие… (дълга пауза) до намаляваща летаргия и дискомфорт. […] Всъщност има почти безкраен брой етапи, свързани със здравословното състояние. бихте могли да измислите съвсем различен начин относно човешкото здраве за номериране и дефиниране на всеки от тези етапи.Вместо това, разбира се, вашето общество е избрало да разпознае и дефинира всички онези стадии, които са вредни за здравето – етапи, разпознаваеми поради липсата на здравето в една или друга степен.

[…] (Дълга пауза.) Има и хора, чиито убеждения ги предизвикват да се чувстват много неудобно, когато са в здравословно състояние – и за тези хора лошото здраве носи усещане за сигурност и безопасност.

 

IMG_20200327_005204

 

Вие мислите за вирусите като физически и за мислите като психични.Трябва да знаете, че мислите също имат своите физически аспекти в тялото и че вирусите имат своите психични аспекти в тялото.Понякога си задавате два въпроса, защо болното тяло не се самоподдържа и защо не използва своите лечебни способности, изхвърляйки отрицателното влияние на даден набор от вярвания и мисли.
Когато мислите за мислите като ментални и за вирусите като за физически,въпросът е разбираем. Не само мислите влияят на тялото, както разбира се го правят,но всяка една от тях представлява задействащ стимул, който води до хормонални промени и променя цялата физическа ситуация във всеки даден момент.
Вашето физическо тяло е като цяло,плътната версия – физически живата версия – на тялото на вашите мисли.

Джейн Робъртс „Индивидът и естеството на масовите събития“ сесия 841