Сет – за съвременното медицинско лечение

Съвременният западен лекар с най-голямо неудобство ще информира пациента си,че е на път да умре,втълпявайки му, че положението му е безнадеждно и въпреки това ще реагира с презрение и отвращение, когато прочете,че практикуващ вуду е направил проклятие на някаква невинна жертва.

Във вашето време хората на медицината отново с голямо превъзходство гледат на примитивните култури и строго съдят хората,които според тях се придържат към властта на вещици или практикуващи вуду.Въпреки това чрез реклама и организация вашите лекари втълпяват на всеки индивид във вашата култура,че трябва да прави физически преглед на всеки шест месеца или ще получи рак,и че трябва да имате медицинска застраховка, защото ще се разболеете.

Следователно в много случаи съвременните лекари са неадекватни вещици,които са забравили занаята си – хипнотизатори, които вече не вярват в силата на изцелението и чиито предположения водят до други заболявания, диагностицирани предварително.

Казват ви какво да търсите и вие сте прокълнати далеч повече,отколкото един примитивен човек в едно малко село. Лекарите следват собствените си идеи разбира се и в тази система те са смятани и напълно оправдано за хуманни.

В медицинската област, както в никоя друга вие сте изправени директно с пълното въздействие на вашите убеждения,защото лекарите не са най-здравите,а най-малко здравите.Те стават жертва на вярванията,за които толкова сърдечно се абонират.Тяхната концентрация е върху болестта, а не върху здравето.

Сет (Джейн Робъртс), „Природата на личната реалност“, сесия 659.