Сет – за природата на рака

Много пациенти с рак имат характеристики, подобни на мъченици, често търпят нежелани ситуации или условия в продължение на години.

Те се чувстват безсилни, че не могат да ги променят, но и не желаят да останат в същото положение. Най-важният момент е да събудим убежденията на такъв човек в неговите сили и мощ. В много случаи тези хора символично повдигат рамене, казвайки: „Каквото ще се случи, ще се случи“, те не се борят физически за положението си.

Също така е жизненоважно тези пациенти да не се лекуват прекалено, тъй като често страничните ефекти на някои лекарства за унищожаване на рака са опасни сами по себе си. Има известен успех при хора, които си представят, че ракът е някакъв омразен враг или чудовище, който се прогонва чрез умствени битки за определен период от време. Въпреки че техниката има своите предимства, тя също така противопоставя една част от себе си срещу друга. Много по-добре е да си представи да речем, че раковите клетки биват неутрализирани от някаква въображаема вълшебна пръчка.

Лекарите могат да предложат на пациента да се отпусне и след това да се запита какъв вид вътрешна фантазия би му послужил най-добре на лечебния процес. Моменталните изображения могат да му дойдат веднага на ум, но ако успеха не бъде постигнат веднага, накарайте пациента да опита отново, тъй като в почти всички случаи ще се възприемат някои вътрешни изображения .

Зад целия проблем обаче стои страха да използва собствената си пълна сила или енергия. Пациентите с рак най-често изпитват вътрешно нетърпение, тъй като усещат собствената си нужда от бъдещо разширяване и развитие, само за да я почувстват осуетена.

Страхът, който блокира тази енергия, наистина може да се разсее, ако се поставят нови вярвания на мястото на стари – така че отново се връщаме към онези емоционални нагласи и идеи, които автоматично насърчават здравето и изцелението. Всеки индивид е добър човек, индивидуализирана част от самата универсална енергия. Всеки човек има за цел да изрази своите собствени характеристики и способности. Животът означава енергия, сила и израз.

Тези вярвания, ако бъдат преподадени достатъчно рано, ще формират най-ефективната система за превантивна медицина, познавана някога.

Отново, не можем да обобщим за всички, но много хора знаят доста добре, че не са сигурни дали искат да живеят или да умрат. Изобилието от ракови клетки обаче представлява необходимостта от експресия и разширяване – единствената арена, останала отворена – или поне така изглежда.

Такъв човек също трябва да се пребори с жалките идеи на обществото за болестта като цяло, защото много пациенти с рак се оказват изолирани или сами. Както при почти всички случаи на заболяване обаче, ако е възможно да се направи вид операция за „трансплантация на мисъл“, болестта бързо ще изчезне.

Дори в най-тежките случаи, някои пациенти, които изведнъж се влюбат или нещо в домашната им среда се промени, ги променя и тях самите. За една нощ – болестта е изчезнала.

Сет (Джейн Робъртс), „Пътят към здравето“, сесия, 12 юни 1984 г.

………………