Невил Годдард/ Пет урока

Невил Ланселот Годдард, известен просто като Невил, е роден в Барбадос, на 19 февруари 1905 г., четвърто дете в семейство с девет момчета и едно момиче. Той заминава за САЩ през 1922 г. и се радва на кариера в театъра. Интересът му към мистиката нараства, както и този към езотеричните тълкувания на Библията. Дълги години учи с човек на име Абдула, изучавайки иврит и задълбочено се впуска в скритото символично значение на Кабала и Писанията. Невил започва да чете лекции и да пътува из Обединените щати. Точно както Сет ни даде безсмъртните думи: „Вие сами създавате вашата собствена реалност.“, Невил ни даде своята безсмъртна фраза: „Въображението създава реалността“. Дар за човечеството! Той интерпретира Библията в нова светлина, обяснявайки как историите и притчите не са нищо друго, освен психологически драми, живеещи в нашето съзнание, и че всички нейни герои са олицетворения на атрибутите на нашето съзнание. Бог и Исус във всеки от нас е нашето съзнание, нашето съзнание за битието и чрез нашето въображение можем да преобразим (възкресим) нашия външен свят. Невил напуска този свят на 1 октомври 1972 г. Той ни оставя много прекрасни книги и стотици лекции.

„Разликата между това да почувствате действието, тук и сега и да се визуализирате в действие, сякаш сте на филмов екран, е разликата между успеха и неуспеха.“

…………………………….

Харесвам Невил и неговия начин на възприятие на реалността безкрайно много и го намирам за брилянтен. Моят собствен живот е потвърждение на неговата „теория“, т.е. неговат „теория“ е моята реалност. И точно поради тази причина, не я намирам за теория, а за нещо толкова прекрасно, колкото е самия живот. Четейки и слушайки негови лекции с изненада открих, че на български език няма почти нищо преведено от и за него. Реших да направя превод на някои от тях, за да може хората в България, които не знаят друг език , освен майчиния си, да се докоснат до него и да ползват неговото знание по най-добрия за тях начин. Тези лекции са от далечната 1948 г., водени в Лос Анджелис. Много хора ги намират за най-ясното, най-проникновеното обяснение на неговите методи за духовно творчество. В тях Невил обяснява защо и как нашите възприятия (вярвания) за нас самите, нашето АЗ СЪМ и нашите чувства определят живота ни, и как може да променим бъдещето си, променяйки себе си. Той обяснява своето виждане за това какво всъщност е молитвата и как желанията са нашето общение с Бог. И как Той винаги ни дава всичко, което сме готови да си присвоим посредством божественото в нас: АЗ СЪМ. Винаги е било така, така е, и ще бъде, без значение дали го разбираме или не.

Петте урока :

1.СЪЗНАНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНАТА РЕАЛНОСТ

2.ПРИЕМАНИЯТА СТАВАТ ФАКТ

3.ЧЕТИРИИЗМЕРНО МИСЛЕНЕ

4.НЯМА КОЙ ДА СЕ ПРОМЕНЯ, САМО СОБСТВЕНОТО АЗ

5.ОСТАНЕТЕ ВЕРНИ НА ВАШАТА ИДЕЯ

Можете да вземете Вашата електронна книга „Пет урока“ на цена от 2.99 лв., като заплатите с PayPal , ePay.bg или в касите на Изипей, след което е нужно да въведете имейла, на който бихте желали да я получите.

………………………..

Пет урока – pdf.

1.55 €

……………………………..


Може да заплатите on-line, ако имате профил в ePay.bg или в най-близкия офис на EasyPay с превод по микросметка на клиент в ePay.bg :

ДАРАСА ЕООД
КИН на получателя:2404352308 / Основание: електронна книга

Обработва се………..
Успешно записване!

………………………………….

Невил, често завършва лекциите си по следния начин :

„Приемете, че сте това, което искате да бъдете. Вървете с това приемане и то ще се потвърди в действителност.“