Блог

Задавали ли сте си въпросът какво е здраве?

Според Уикипедия здравето е ниво на функционалност на живите организми,но кой определя нивото на функционалност ?Всички ние знаем,че тялото се командва от нашия мозък,но кой командва мозъка?

Отговорът е самите ние,а кои сме ние?Ние сме душата и обратно на всичко,което знаем тялото е притежание на душата.Ако беше обратното то с умирането на тялото би умряла и душата в него или може би мислите,че тя напуска тялото и отива някъде?!

Душата не напуска тялото и никъде не отива,тя е вечно съществуваща тук и сега,но да се върнем на здравето.Нашият мозък е в нашето тяло и го командва,освен това той е и наш слуга,служи ни за да имаме реални преживявания,а когато изпитваме негативни емоции мозъкът подава сигнали до определени органи в тялото,повтарящите се такива се проявяват като симптом или болест.Той ни показава реално къде грешим в мислите си.За човешкият мозък други няма,негативните чувства и емоции независимо дали са свързани с нас или с някой друг се проявяват в нашето собствено тяло.

Добрата новина е,че появил се симптом или болест може да изчезне за по-кратко време отколкото се е появил(а).Как става това?

Това става чрез нашата свободна воля и безкомпромисно решение,а както вече писах тялото с мозъка е притежание на душата(нас).Ние сме тези,които може да повелим(да заповядаме) на мозъка да премахне пречките(вярванията и мислите свързани с тях),които ни пречат да видим нашето собствено тяло здраво.Най-лесно това става,когато мозъка произвежда тета вълни,т.е.в състояние преди заспиване,хипноза или дълбока медитация.

Хората свикнали да мислят,че някой друг или нещо им причинява каквото и да е ще продължат да търсят и причината и лекът някъде отвън ,в което няма нищо лошо.Аз написах тази статия за всички тези които знаят,че те са отговорни за всичко в техния живот и,че здравето им зависи от тях.

Всеки един човек споделя собствен опит или това,което е чул и научил.Това е мое знание(опит) и личното ми желание е всички да осъзнаят и видят силата в тях.Тогава ще разберем,че това,което има значение сме самите ние.

Не забравяйте вие не сте това тяло,то е ваше притежание и няма сила,която да ви се противопостави.

ekg-2753762

Всичко гениално е просто и е наше притежание.

Анкета: