Всичко е енергия

 

Физическият свят, в който живеем не е нищо повече от огромен океан от енергия, който се материализира и дематериализира в рамките на секунди многократно. Нищо на този свят не е солидно и повечето хора не го разбират.

Квантовата физика понякога е малко трудна за разбиране.Тя доказа,че мислите са отговорни за поддържането на това постоянно променящо се енергийно поле под формата на форми и предмети,с които ние си взаимодействаме ежедневно.Един от многото въпроси,които си задаваме често е „защо виждаме човек,а не пробляскващо струпване на енергия?“

Ако квантовата механика не ви е шокирала дълбоко значи още не сте я разбрали. Всичко,което наричаме истинско е направено от неща,които не могат да се считат за истински. ~Нилс Бор

Помислете за телевизията,катодно-лъчевата тръба е обикновена тръба с куп от електрони удрящи се в екрана по специфичен начин.Това прави илюзията за форма и движение, всички предмети са направени по подобен начин. Всяко от нашите сетива има определен диапазон.Ето защо животните и хората виждат нещата по различен начин.Нашите сетива възприемат енергията от определена фиксирана гледна точка и така се създават образите и формите на възприятие в съзнанието ни или по-скоро интерпретацията им.

Всичко,което виждаме в този физически свят започва като идея,която продължава да расте докато не се материализира във физическа форма.Ние буквално се превръщаме в най-честите си мисли.Животът ни става такъв, какъвто е във въображението ни,а светът може да се счита за наше огледало.

Ние сме изградени от тъкани и органи, които са изградени от клетки,тези клетки са изградени от молекули,тези молекули са изградени от атоми и тези атоми са изградени  от субатомни частици.От какво са изградени субатомните частици? Енергия, ние сме енергия! Самото тяло е ефект,създаден от причина,а тази причина е мисълта.

Толкова много неща започват да ни се изясняват,когато видим Вселената такава, каквато всъщност е.Начинът,по който виждаме нещата може и ще променя начина,по който този свят се проявява за нас.

Ако искате да откриете тайните на Вселената, мислете в термини като енергия, честота и вибрации. ~ Никола Тесла